Må man få hjælp til kvote 2?
Du kan måske huske at have siddet i folkeskolen, gymnasiet eller på en anden ungdomsuddannelse og blive stillet en opgave, du bare ikke kunne finde ud af. Måske du har skulle løse ligninger i differentialregning eller analysere et maleri fra romantikken? Kvote 2-processen er naturligvis noget helt andet, men det vil måske alligevel komme bag på dig, hvor specifikke krav, der er til fx den motiverede ansøgning. Når du skal søge via kvote 2, kan du altså risikere at støde på de samme problematikker. Spørgsmålet lyder derfor, hvad gør man egentlig når man ikke ved hvad man skal gøre? Og måske endnu vigtigere, hvad må man?
Er det ikke snyd at få hjælp til kvote 2?
Det er meget nemt at besvare dette spørgsmål. Svaret er nemlig et stort og rungende NEJ! Uden hjælp er der ikke ret mange mennesker, som ville udrette noget i livet. Prøv engang at forestille dig, hvis du aldrig havde fået hjælp til at binde dine snørebånd, sætte et komma eller køre en bil? Vi ser bestemt ikke hjælp som snyd, men som en nødvendighed for at nå i mål med sine aspirationer. Måske er det netop bare den rigtige hjælp du mangler for at knække koden bag kvote 2-ansøgningen eller optagelsesprøven, der sender dig ind på drømmestudiet?
Mange vil måske tænke tilbage på deres skoletid som den periode, hvor man oftest oplevede at have brug for hjælp. Her var det oplagt at gå til sine forældre, eller andre i sit netværk, med lektier for at få vejledning og sparring til, hvilken vinkel man skulle angribe sin opgave med. Denne tilgang er super, og det er vores varmeste anbefaling altid at bruge sit netværk til at få hjælp, hvor man kan. Det gør sig gældende, hvad end der er tale om de første skoleopgaver i folkeskolen, den komplicerede problemregning i gymnasiet eller optagelsesprøverne i kvote 2-processen. Der er ingen grund til at stille spørgsmålstegn til, hvorvidt man må hente hjælp eller ej. Alle har brug for en hjælpende hånd til tider. Spørgsmålet er hvorvidt man tager den. Du tror måske du er den eneste, der havde svært ved lektierne i folkeskolen eller på gymnasiet? Og, at du nu er alene i forvirringen omkring kvote 2, motiverede ansøgninger, optagelsesprøver samt alle de andre aspekter af optagelsesprocessen?
Får andre hjælp?
Det er efterhånden blevet understreget, at der er en meget klar forskel på snyd og hjælp. Det føles ikke som en styrke at have brug for hjælp, men at kunne hente hjælp er utvivlsomt en force! Heldigvis er det noget vi er gode til i Danmark, og en undersøgelse lavet på vegne af Red Barnet Ungdom i 2021 viser, at 9 ud af 10 elever får hjælp til lektier i skolen.
Forældre, venner og andre i dit netværk er utvivlsomt behjælpelige, men du vil helt sikkert have oplevet, at denne hjælp ikke rakte til de mere komplicerede opgaver. De tunge problemregninger, danskafleveringen, der trak tænder ud eller måske din SRP i gymnasiet. Nu er det drømmestudiets tur til at teste denne grænse, med motiverede ansøgninger og optagelsesprøver.
Der kan være en del vej mellem at have brug for hjælp og finde den hjælp du har brug for. I folkeskolen og på gymnasier gør flere og flere brug af professionel lektiehjælp. For eksempel tilbyder virksomheden MentorDanmark skræddersyet lektiehjælp fra tidligere elever, der har fået topkarakter i netop det, eller de, fag de tilbyder hjælp i. MentorDanmark har mere end 3000 mentorer, og er dermed den førende lektiehjælper i Danmark. Med deres brede omfang af fagområder kan de træde til, og supplere den studerende i de fag vedkommende har svært ved. Det handler altså ikke om at købe sig foran i køen, men om at bruge den ekstra energi det kræver, for at toppræstere i de fag man har svært ved. Det bidrager til forståelsen, øger motivation og bringer dig ultimativt tættere på drømmestudiet!
Hvem kan hjælpe mig med kvote 2?
Måske du har givet dig 110% i gymnasiet, og hentet hjælp, hvor du kunne. Dine karakterer afspejler måske endda den ekstra indsats, men selv dér oplever du, at nogle studiers adgangskvotienter er for høje til et kvote 1-optag.
Der er ingen grund til at hænge med mulen, for det er nu du får lov at vise, at du vil det mere end de andre. Igennem kvote 2-processen kan du nemlig vise, hvorfor netop du fortjener en plads på drømmestudiet. Om det er i den motiverede ansøgning, det skriftlige og mundtlige interview eller optagelsesprøverne, så er det her du kan skille dig ud, med særlig motivation og indsats. Fortæl, hvorfor du fortjener en studieplads til dine venner. Skriv din motivation ned, og få dine forældre til at læse det igennem. Gør alt hvad du kan for at blive hjulpet på vej. Den hjælp kan være guld værd i sidste ende, og så vil du fortryde, at du ikke har gjort brug af den.
Men hvad så med alt det konkrete? Hvad skal med i en motiveret ansøgning? Hvad bliver man testet i til optagelsesprøven? Hvordan foregår det skriftlige og mundtlige interview? Her står Mimer klar til at hjælpe dig godt i gang. Mere end 1000 aspirerende studerende har allerede gjort brug af Mimer, og vi er klar til at hjælpe dig som det næste. Vi ønsker at tilbyde kvote 2-hjælp på dine præmisser. På den måde sikrer vi os, at du skinner igennem i hele din kvote 2-process. Vores konsulenter er eksperter i netop kvote 2-feltet og det kan vise sig at være præcis den hjælp du står og mangler, for at cementere din plads på drømmestudiet!